Fakta

Jag är född 1955 och uppväxt i Skellefteå. Utbildad till skådespelare på scenskolan i Malmö 1981-84. Januari 1985 började jag arbeta på Västerbottensteatern i Skellefteå där jag bl.a. medverkade i deras uppsättning av "Ormens väg på hälleberget". Efter ett och ett halvt år där började jag arbeta på Norrbottensteatern sommaren 1986. Där blev jag kvar i fem år och medverkade i ett flertal uppmärksammade uppsättningar. Den kanske mest kända är "Skräddar Molins berättelser"  som hade premiär 1989 och överfördes till TV och sändes 1991.

Sedan sommaren 1991 bor och arbetar jag i Umeå. Som frilansande skådespelare och regissör har jag arbetat både med egna produktioner och med Ögonblicksteatern, Profilteatern och Västerbottensteatern. Jag har medverkat i ett flertal uppläsningar i radio samt medverkat i radioteater. Dessutom har jag arbetat som pedagog och regissör för teateramatörer.

Jag är medlem av Teateralliansen sedan dess start 1999. 

2003 blev jag engagerad i Västerbottensteaterns berättarensemble som upphörde 2015. Dessa år vidgade min syn på förhållandet mellan berättande (storytelling) och teater, vilket ökade mitt intresse för vad jag kallar berättarteater.


Mannen som byggde kojor 1999