Skräddar Molins berättelser

"Skräddar Molins berättelser" är en enmansföreställning som bygger tre noveller av Torgny Lindgren. De tre berättelserna är "Skräddar Molin", "Störstorden" och "Stubbrytaren". "Skräddar Molins berättelser" hade sin urpremiär på Norrbottensteatern 1989 och blev en publik- och kritikersuccé. Den filmades av TV och sändes nyårsdagen 1991 och Åsa Moberg skrev i Aftonbladet:

"Gunnar Eklund gjorde en underbar scenpresentation av Torgny Lindgrens noveller".


I många olika sammanhang har jag fortsatt att arbeta med Torgny Lindgrens texter och berättelserna från "Skräddar Molins berättelser" har dykt upp i olika sammanhang, men för första gången sedan 1990-talet tog jag hösten 2011 upp originaluppsättningen med dekor och kostym.

Under 2016 kommer jag att erbjuda ”Skräddar Molins berättelser” tillsammans med ”Föreställningen om Torgny Lindgren” som på sätt blir en helaftonsföreställning. Är ni intresserade av detta kan ni se priser och andra uppgifter på Scenkonstportalen.


Även om ni sett "Skräddarn" tidigare så är det nu dags för ett nytt besök. För det är ju som Torgny Lindgren själv uttrycker det i berättelsen om Skräddar Molin:

"...mångenstädes köpte dem bonaderna endast för berättelsernas skull, och det gjorde ingenting att det var gammberättelserna, att dem snart kunde dem lika väl som skräddar Molin själv."

Eller som Västerbottens Kuriren skrev:

"Ta chansen och bekanta dig med Molin, en oförglömlig upplevelse